14.4 C
New York
Saturday, April 19, 2025

Buy now

spot_img

מוסף הרכב 4.25 – חזון ירוק, רגולציה אפורה: בדרך לתחבורה ציבורית חשמלית


המהפכה החשמלית בתחבורה הציבורית כבר כאן – לפחות מבחינת חזון, טכנולוגיה ונכונות עסקית. אלא שלדברי בכירי התחום, הרגולציה עדיין מדדה מאחור. כך עולה מפאנל בהשתתפות בכירים מענף התחבורה, האנרגיה והטכנולוגיה.

https://www.youtube.com/watch?v=NN0PLh9spf4

צפייה בתוכן חזון ירוק, רגולציה אפורה: בדרך לתחבורה ציבורית חשמלית

יורי ברונשטיין, מנכ”ל דן נתיבים וסמנכ”ל תשתיות וזכיינות בקבוצת דן תחבורה, מדגיש את הפער בין האזורים: “בתל אביב אני מגיע עם תחבורה ציבורית – זה עובד. אבל מחוץ למטרופולין, רמת הכיסוי מורכבת הרבה יותר”.

גם יוסי טחובר, מנהל הפיתוח העסקי של רב־קו אונליין, מתאר מגמה חיובית לצד אתגרים: “אנחנו בגרף שיפור מתמיד. יש יותר קווים, יותר אוטובוסים, הרכבת הקלה מתקדמת. אבל יש עוד הרבה מה לעשות – תשתיות, אגירה, אנרגיה ירוקה. הרגולציה פשוט לא מדביקה את הקצב”. לדבריו, הפער לא טכנולוגי אלא בירוקרטי: “השוק העסקי מוכן, הפתרונות קיימים. הרגולציה צריכה לאפשר, לא לעכב. במדינה עם כל כך הרבה שמש – זה פשע שאין פאנלים סולאריים על כל גג”.

גלעד שרון, מנהל אזור ישראל באלקטריון, הציג פתרון ייחודי של טעינה אלחוטית לרכבים חשמליים מהכביש עצמו. “ברגע שאתה משלב טעינה בתוך התפעול – בחניונים, במסלולים כמו המטרונית – אתה מאפשר לאוטובוס לפעול 24/7 בלי צורך בעצירות ייעודיות”. גם בתחום החדשנות רואים תזוזה: “יש לנו שיתופי פעולה עם טויוטה, סטלנטיס ופורד. אנחנו לא מתחרים בטכנולוגיות אחרות – אנחנו משלימים אותן”, הדגיש שרון, בתגובה לחששות ממתחרות סיניות.

יריב קריים, משנה למנכ”ל תדיראן פתרונות אנרגיה, התייחס לשאלת הטעינה הביתית: “החדירה לרכבים חשמליים מדהימה – 25% מהמסירות. אבל הרבה שואלים איפה יטעינו. אנחנו פיתחנו את ‘טדי־בוט’ – רובוט טעינה נייד שפותר את הבעיה במקומות עם תשתית חשמל חלשה. מערכות טעינה כיום יודעות לזהות כל רכב, להעביר את החשבון למעסיק – בדיוק כמו בדלקן של פעם. לא צריך להחזיר קבלות, לא להכניס אשראי – הכול דרך אפליקציה או צ’יפ”.

בקרב המשתתפים יש הסכמה: הבעיה המרכזית היא היעדר מדיניות ברורה מצד המדינה. “30% אנרגיה מתחדשת זה לא יעד שאפתני – וגם אותו לא מצליחים להשיג”, אמר קריים. “יש את היכולות, יש את הפתרונות – אבל התשתיות של חברת החשמל והרגולציה עוצרות אותנו”.

יוסי טחובר התייחס לחשיבות הנגישות הדיגיטלית בתחבורה הציבורית: “הרב־קו ממשיך לשרת מאות אלפי משתמשים – מבוגרים, ילדים, תיירים, עובדים זרים. לא כולם משתמשים בסמארטפון. אנחנו מאפשרים תשלום נגיש לכולם”.

ברונשטיין סיכם בקריאה ברורה: “כששמים יעד ומביאים את האנשים הנכונים – הדברים קורים. הצלחנו לחשמל 60% מצי האוטובוסים שלנו בתוך חמש שנים. עכשיו המדינה צריכה להצטרף אלינו – לא להישאר מאחור”.

הירשמו לקבלת עדכונים ומבצעים בעולם הרכב

למאמר זה התפרסמו 0 תגובות



Source link

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
0SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

Latest Articles